ΤΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ
ΤΟ ΦΥΤΩΡΙΟ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ

Ισπανικές Ποικιλίες

Αρμπεκίνα (Arbequine):

Πρόκειται για ισπανική ποικιλία που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ελαίου με περιεκτικότητα που μπορεί να φτάσει το 20%. Σε εμπορικούς ελαιώνες του εξωτερικού χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τις ποικιλίες Κορωνέικη και Αρμποσάνα για την παραγωγή ελαιολάδου εκλεκτής ποιότητας. Η Αρμπεκίνα είναι η ποικιλία που συγκομίζεται πρώιμα, έχει πολύ καλής ποιότητας λάδι με φρουτώδη γεύση, χωρίς να πικρίζει. Παρουσιάζει μεγάλη σταθερότητα στην παραγωγή και είναι ανθεκτική στο κρύο. Έχει χαμηλή ζωτικότητα, ανοιχτή κόμη με μέση έως υψηλή πυκνότητα. Είναι ποικιλία που αυτογονιμοποιείται και εισέρχεται νωρίς στην παραγωγή διατηρώντας συνεχή και υψηλή παραγωγικότητα. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λάδι εξαιρετικής ποιότητας.



Πικουάλ(picual):

Η ποικιλία Πικουάλ κατατάσσεται στις πρώιμες ποικιλίες με μεγάλη παραγωγικότητα. Ο καρπός συλλέγεται εύκολα με μηχανική συγκομιδή. Είναι ανθεκτική στο κρύο και στην ξηρασία. Καλλιεργείται ευρέως στην Ισπανία και υπολογίζεται ότι καλύπτει περίπου το 50% της συνολικής παραγωγής ελαιολάδου. Η ποικιλία Πικουάλ έχει χαρακτηριστικό σχήμα, με ένα μυτερό σχηματισμό στο τελείωμα του καρπού. Παρουσιάζει υψηλή σταθερότητα ελαιολάδου. Το δέντρο Πικουάλ έχει σκληρώδες κορμό και είναι ανθεκτικό στους περισσότερους τύπους εδάφους και διάφορες κλιματικές συνθήκες. Η Πικουάλ χρησιμοποιείται σε παραδοσιακούς ελαιώνες καθώς επίσης και σε ελαιώνες πυκνής φύτευσης (6,5Χ5 ή 7Χ3,5).



ΤΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ | ΤΟ ΦΥΤΩΡΙΟ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ